Frans en Monique met de trein naar Azie

Van Brisbane naar Adelaide: it was amaaaaaaaaaaaaaaazing!

Inmiddels zitten we in Alice Springs in onze camper, en is het weer tijd voor een update. Hoe is het ons vergaan sinds Hervey Bay!

Met weer een bus van Greyhound zijn we naar Brisbane gereden, waar we 2 nachten in het YHA hebben overnacht, de Australische versie van onze Jeugdherberg. We boften, want we hadden een airco die 2 standen had, koud of zeer koud.

Brisbane ligt aan de kust, de grote ‘Brisbane’ rivier meandert door de stad, voeg daarbij de mooie skyline in het centrum en je krijgt het idee dat je in R’dam bent (tenminste dat vindt Frans), het is alleen zo dat deze stad 2 miljoen inwoners heeft en “down under” ligt. Hier hebben we natuurlijk onze eigen tour door de stad gemaakt en o.a. de “South Bank Parklands” bezocht, in dit megapark vond de wereldtentoonstelling (Expo) plaats in 1988. Verder hebben we vanuit het reuzenrad, dat hier staat, de stad bekeken.

De volgende dag zijn we weer met Greyhound naar Sydney gereden, een tocht van 16,5 uur en ruim 1200 km. De eerste dag in Sydney, hebben we weer onze eigen tour gedaan en zijn via “The Queen Victoria Building”, een zeer luxe mall (hadden we die maar in Tilburg), naar een aantal highlights van Sydney gelopen, waaronder “The Opera House” en “The Sydney Tower”. De volgende dag hebben we “The Bridge Climb” gedaan, onder leiding van een gids loop je dan over bovenste boog van de Sydney Harbour Bridge en heb je een schitterend uitzicht op Sydney. Helaas mag je geen camera mee naar boven nemen (uit angst dat die op de auto’s die beneden voorbij razen valt) en kunnen we jullie dus niet mee laten genieten.

Voor degene die graag meer willen weten over de Sydney Harbour Bridge, hier zijn een paar feitjes: het heeft meer dan 10 jaar geduurd voordat deze in gebruik werd genomen in maart 1930, 16 arbeiders zijn overleden tijdens de bouw, op het moment van in gebruikname was het de grootste brug ter wereld, op dit moment is het nog steeds de breedste spanbrug ter wereld, het hoogste punt ligt 134 m boven de rivier en er is 30.000 liter verf nodig om al het metaal van Ă©Ă©n laagje verf te voorzien.

De laatste dag in Sydney zijn we met de bus naar het beroemdste strand van Australië gegaan, Bondi Beach. Voordat we aankwamen, moesten we eerst een oudere dame EHBO verlenen, omdat ze bij het instappen in de bus haar scheenbeen had opengehaald en dit niet wilde stoppen met bloeden.

De volgende dag was het tijd voor een familiebezoek. In Melbourne woont familie van Frans, die hij graag wilde bezoeken. Aangezien zij al bijna 50 jaar hier wonen, is Engels voor hen gemakkelijker, daarom speciaal voor hen het volgende stukje in het Engels.

We flew from Sydney to Melbourne and when we were waiting for our luggage, two women were standing next to the carousel for the luggage with our e-mail and a picture of us in there hands. For us it was very easy to understand they came for us. One of them was Mien and the other Sophie her sister. The next couple of days we would stay at Mien’s and Marga’s place, but Marga was still at work so Sophie kept Mien company.

We drove to Mien’s place, which is in Ferntree Gully, a suburb of Melbourne about 22 km from the centre of Melbourne. After a very good lunch of homemade pumpkin soup, we drove to Mt Dandenong to have a good view of the city. At diner almost the whole family came to say hello and to enjoy the diner Mien made.

The next day Mien showed us parts of Melbourne, such as “The ANZAC memorial” and the beach and pier at St Kilda. In the evening we visited the “Koala Wildparc” and the “Penguin parade” on Philip Island with Mien and Marga.

The last day we were in Melbourne, we drove with Sophie and Mien to Marysville, a place that almost completely burnt down in February 2009 during “Black Saturday”, because of the bush fire in the Yarra Ranges. More then 4500 sq km burned out and 173 people got killed.

That evening Mien made again diner for the whole family and we said everybody goodbye, because the next day our tour to Adelaide, crossing the Great Ocean Road would start.

The next day, Saturday the 15th of May, Marga and Mien brought us to the centre of Melbourne, where our tour started. We said goodbye and hope they will visit us in Holland, because we really enjoyed our stay and their hospitality and love to do it in return.

Mien, Marga and Sophie thank you very much for 3 wonderful days of guiding and caring, we really loved it.

Om te voorkomen dat de meerderheid nu gaat afhaken, omdat het in het Engels is, schakelen wij weer over op het Nederlands.

Met een tour, die van OZexperience bleek te zijn, wat betekent dat je tussen de jonge backpackers zit, zijn we in drie dagen van Melbourne naar Adelaide getrokken. Wij waren beduidend ouder dan de andere deelnemers en zaten dus niet in de juiste doelgroep. Gelukkig was het geen Lloret-de-Mar-groep en aan het eind van de rit was het toch nog heel gezellig.

De eerste dag van de tour reden we voornamelijk langs de zuidkust van AustraliĂ« en bezochten Bells Beach, Kennet River (waar de koala’s in het wild leven), Otway National Park (voor de Otway fly tree top walk) en de Twelve Apostles (waarvan er nog maar 9 over zijn) voor de zonsondergang.

De volgende dag gingen we terug naar de Twelve Apostles om ze te bekijken zonder al die andere toeristen. Vervolgens reden we nog even verder langs de zuidkust om de “Lord Arch Gorge” (genoemd naar het schip dat hier in de 18e eeuw is vergaan), de “Bay of Islands”, de “Bay of Marters” (zo genoemd om de slachtoffers van schipbreuken te herdenken) en de “Bay of Massacres” (in dit gebied zijn vele Aboriginals vermoord of gestorven aan buitenlandse ziektes) te bekijken voor we het binnenland in reden op weg naar Grampians National Park. In het National Park hebben we een wandeling gemaakt naar de Pancake (een uitstekend rotsmassief bovenop een klif uitkijkend over Halls Gap) en een bezoek gebracht aan de “Balconies”: uitstekende rotsblokken die over een machtig bebost dal “uitkijken”, net na zonsondergang. Helaas was het daardoor niet mogelijk nog foto’s te maken. Op weg er naar toe kwamen we een wallaby tegen die op zijn gemak zat te eten en zich niets van ons aan trok.

De laatste dag hebben we een wandeling gemaakt naar de McKenzie Falls. Vlak voor we er waren kwamen we een Grey Kangaroo tegen. De waterval viel tegen doordat de bewolking nog te laag hing. De volgende wandeling die we maakten ging naar de top van Hollow Mountain, voordat we doorreden naar Bordertown, op de grens van Victoria en Southern Australia, voor de witte kangaroes.

Na deze laatste stop reden we door naar Adelaide, waar we overnachten in het Minima Hotel, een hele belevenis voor ons, omdat hier geen receptie is maar je via een computerscherm moet inchecken. Het kostte wat moeite, maar uiteindelijk is het gelukt.

De volgende dag dinsdag 18 mei zijn we naar Alice Springs gevlogen, waar we onze “Koalavan” hebben opgehaald. Wat we hiermee gaan doen lezen jullie in ons volgende verhaal. Tot dan!

Reacties

Reacties

Wim van Dongen

Hallo Frans en Monique,

Hoe het gaat hoef ik niet te vragen, want dat lezen we hier. Lang geduurd voor mijn eerste reactie, maar ik sluit me een beetje af voor al die vakantieverhalen ( ha,ha ). Nee hoor, het komt er iedere keer niet van. Fijn dat het jullie voor de wind gaat. Geniet nog van de komende tijd want voor je het weet zit je weer op je werk. O ja Frans, geniet nog even van je jeugd.
Groetjes , Wim

petra verlooy

Hallo Frans en Monique,

Even bijgelezen, ik was in Nieuw-Zeeland blijven steken.
Nu Australie, pas een programma gezien op de tv, als jullie wisten wat daar allemaal aan giftige beestjes rondkruipt, dan zou ik maar uitkijken.
Even een jaloers sneertje hoor.
Wat een prachtige reis maken jullie toch, geniet er nog maar van.
Groetjes van Petra

Peter

Hoi, Monique en Frans.
Dat jongere gezelschap vond Frans toch niet vervelend he met al die groene blaadjes en kippetjes.

Anneke van Bree

Hoi Frans en Monique,
Weer jullie vervolg van de grote wereldreis gelezen en de foto's bekeken. Leuk om nu de mogelijkheid te hebben familie te bezoeken in Australie. Hopelijk worden jullie niet al te moe van alle indrukken die jullie opdoen en het gereis..........!
Eindelijk wordt het hier met het weer wat beter, het is zeer slecht geweest wat natuurlijk erg is voor de mensen die enkele vrije dagen willen genieten van hun caravan.
Veel groetjes en we zijn weer benieuwd naar het vervolg van jullie reis.
Kees en Anneke

ElsKe

Ik krijg zo'n zin in vakantie van al die verhalen!
Ben dus snel naar het reisbureau gegaan en heb een week Parijs geboekt. Ben benieuwd wat de kids ervan vinden!!
Hier prachtig weer, wat niet al te best is voor de studiezin.
Ach ja, je moet altijd iets te mekkeren hebben, niet waar?
Bij Lambiek wakkert er een heuse Friet bries...
Afgelopen woensdag weer eens ouderwets geknalt met 12 man in het veld. Dat was lang geleden; Je ziet Frans, zonder jou gaat het helemaal mis. :-)

Fijn weekend

Sl03

Hallo hallo!

Wat een heimwee!! Sydney, Bondi, st. kilda, Otway parc!! En natuurlijk de beesten.. Ik ga de naam opzoeken! Komt goed!

HIer zijn de examens eindelijk begonnen. De leerlingen zijn vrij rustig, de docenten iets minder! De stiltes op de gangen eromheen zijn heerlijk!! De zon begint meer te schijnen en maandag zijn we vrij! YES! Ik ga nu genieten van het vrijdagpilsje samen met waarschijnlijk Ron, Eelco, Maarten, Kim, Tom en Guido!

Schrijven jullie vanaf nu leuke plekjes op voor als ik weer terug ga? Vanaf daar heb ik het niet meer gezien!!

Ik ga in ons australisch vogelboek opzoek naar de naam van de vogel.. doe mijn best, beetje onduidelijke foto ;-)

Liefs en geniet!

Sanne

Corine

Kom net thuis na weer een lange dag werken en wat is het dan lekker om even te relaxen en te genieten van jullie vakantie verhalen.
Ziet er weer super uit.

Tom & Kim

Het blijft leuk om jullie belevenissen te volgen..., en dat zijn er nogal wat!! Niet verkeerd allemaal hoor :-)

Nog steeds klinkt het cliché, maar toch... GENIET van al het moois wat er nog komen gaat!!

Frank & Gabe

Hi lieverds,

Wat een levendig verhaal weer en prachtige foto's! De OZexperience klinkt als een hele uitdaging tussen de jonge backpackers! Gelukkig werd het toch nog leuk. En..... weer een campervan! Daar zullen jullie vast weer van genieten: tas uitpakken, "eigen bed", zelf koken. HEERLIJK!!

Wij hebben intussen bezoek uit Nederland hier in Rio de Janeiro. Genieten dus om even gewoon te kletsen in plaats van: "Waar kom je vandaan? Wat heb je gedaan / gezien? Wat ga je nog zien en hoe lang ga je nog reizen?"

Brazilië is echt een aanrader. En Rio nog wel meer. Misschien voor een volgende wereldreis???? Als de koorts eenmaal toeslaat.....

GENIET GENIET GENIET

Liefs van ons

Marloes

Wat een verhaal!! Geniet er nog van!

annelies

HEE BUURTJES,
wat is het toch mooi in het verre australië. Wederom erg mooie foto's. Leuk hoor al die beesten die jullie tijdens jullie reis tegenkomen, heel uniek.
Helaas voor jullie de mereltjes zijn niet gaan broeden in jullie tuin, maar hebben onze tuin boven jullie tuin verkozen!!!!!
Verder staat jullie huisje er nog en geen bijzonderheden. Wij zijn alleen benieuwd hoeveel vissen er nu eigenlijk in jullie vijver zitten? Julia telt er 5. En is erg benieuwd of dat klopt.

Groetjes van Annelies en ook van Julia want die zit ziek bij mij thuis...

dominique en anja

Wat een verrassing jullie sms-je deze week over de "Koalavan", we zijn benieuwd naar de plaatjes. (We vonden het al zo'n lange tijd stil blijven vanuit down under). Hebben jullie onze antwoorden per sms (direct daarna) ook ontvangen? Het blijven boeiende verhalen die jullie meemaken! Enjoy it.

Berdien

hey medelanders! erg leuk te zien wat jullie in de tussentijd allemaal al weer beleefd hebben! Ik heb nog maar 5 weken te gaan maar zie er erg naar uit om nog een klein stukje van Ecuador mee te pakken.. helaas geen Galapagos maarja..
Geniet nog van jullie reis, ziet er echt fantastisch uit!!!! groetjes uit het noorden van Peru!

Berdien

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!